Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen

Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen

Road  21/04/2024

De Britse Millie Salmon heeft haar naam aan de erelijst van Gent-Wevelgem voor U17 Vrouwen toegevoegd. Ze haalde het in een sprint van Belgisch kampioene Laura Fivé.

46 kilometer met onderweg drie hellingen. Zo zag Gent-Wevelgem voor U17 Vrouwen er uit op zondag 21 april. Op een zonnige Grote Markt in Ieper werd de wedstrijd op gang gevlagd. Dat de Kemmelberg de scherprechter bij uitstek is in Gent-Wevelgem bewees ook deze wedstrijd. Na een eerste schifting op de Monteberg bleven er op de top van de iconische kasseihelling nog vier rensters over vooraan. Een van hen was Belgisch kampioene Laura Fivé.

Het kwartet werd enkele kilometers verder een trio na mechanische pech voor een van de leidsters. Op 17 kilometer van de streep bleven er nog twee rensters over vooraan: Laura Fivé en Millie Salmon. Het duo verdedigde een voorsprong van een twintigtal seconden op vier Britse achtervolgsters: Melanie Rowe, Maia Howell, Aelwen Davies en Peggy Knox. En met succes.

Fivé en Salmon reden samen naar de aankomst, maar de Belgisch kampioene was niet gerust in een sprint tegen Salmon. Fivé viel aan, maar kon de Britse niet achterlaten. In de sprint was het Salmon die uiteindelijk aan het langste eind trok.

Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Lees meer | Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Lees meer | Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Lees meer | Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Emil Siegers schrijft de Katjeskoers op zijn naam
Lees meer | Emil Siegers schrijft de Katjeskoers op zijn naam