Elite Mannen toerisme

©Toerisme Ieper
©Toerisme Ieper

Ieper

Ieper is met z’n rijke en diverse verleden een hotspot voor citytrippers. De stad ademt geschiedenis: van de Groote Oorlog van aan de Menenpoort – tevens het vertrekpunt van Gent-Wevelgem In Flanders Fields -  tot aan Tyne Cot en nog zoveel meer. Zo zijn de Lakenhallen, die volledig heropgebouwd moesten worden na de oorlog, de nalatenschap van de bloeiende handelsstad die Ieper in de middeleeuwen was. Ook de kathedraal, Grote Markt en vestingen van Vauban mag je niet missen. In de weidse natuur rond de stad kan je wandelen tussen de groene velden en begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog. De Last Post die iedere avond om 20u te horen is, creëert daarbij een nog intensere sfeer.

© Tom Linster
© Tom Linster

Wevelgem

Dé plaats waar Gent-Wevelgem tot ontknoping komt is, zeker ook een must-see. Wevelgem is net als startplaats Ieper getekend door de Groote Oorlog. De Duitse militaire begraafplaats, de grootste Duitse begraafplaats van België, is de rustplaats voor ruim 48 000 gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast ademt Wevelgem sport. Een duik in het koersverleden van de gemeente laat ons terugblikken op Flandriens als Gaston Rebry, André Rosseel en Maurice Desimpelaere, gewezen inwoners van Wevelgem en geboren wielerkampioenen die Paris-Roubaix, Gent-Wevelgem zelf en meerdere ritten in de Ronde van Frankrijk wonnen. ‘Saint Vélo’ zet Wevelgem als echte fietsgemeente op de internationale wielerkaart. Winnen op de Via Vanackere, dat is ‘diepgaan’, tot op de bodem …

Cycling in Flanders

De essentiële gids voor een ideale fietsbeleving in Vlaanderen. Verneem alles wat je moet weten over fietsen in Vlaanderen. Ontdek indrukwekkende routes, uitdagende bucket lists en tips om je verblijf te plannen!