Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers

Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers

Road  21/04/2024

Huub Artz heeft de Kattekoers gewonnen na een knap nummer. De Nederlander liet z’n medevluchter Lars Vanden Heede achter op de laatste beklimming van de Kemmelberg en rondde een solo van 23 kilometer succesvol af.

Er wachtten de U23 Mannen 182 kilometer met onderweg acht hellingen in Flanders Fields. In een zonnige Ieperse binnenstad trapten de renners een nieuwe editie van de Kattekoers op gang. Het heuvellachtige parcours en de stevige wind zorgden voor een natuurlijke schifting in het peloton. Na de tweede passage over de Kemmelberg bleef er nog een groep van een veertigtal renners over.

Meerdere renners probeerden ten aanval te trekken in aanloop naar de laatste beklimming van de Kemmelberg. Het waren uiteindelijk Huub Artz en Lars Vanden Heede die daarin slaagden. De Nederlander Lucas Janssen probeerde tevergeefs de oversteek te maken naar de twee leiders. Artz liet zijn metgezel achter op de kasseien van Kemmelberg Ossuaire en begon aan een avontuur van 23 kilometer.

Op weg naar Ieper breidde Artz z’n voorsprong gestaag uit tot zo’n anderhalve minuut. De Nederlander van Wanty-Reuz-Technord reed solo tot in Ieper. Sojberg Rasmus Pedersen en Andrea Raccagni Noviero mochten mee op het podium.

Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Lees meer | Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Lees meer | Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Emil Siegers schrijft de Katjeskoers op zijn naam
Lees meer | Emil Siegers schrijft de Katjeskoers op zijn naam