Moorsele en Gullegem maken zich op voor Gent-Wevelgem

Moorsele en Gullegem maken zich op voor Gent-Wevelgem

Road  13/03/2023

Op zondag 26 maart trekt de koers opnieuw naar de Westhoek voor Gent-Wevelgem. Heel wat dorpen kijken uit naar de komst van de renners. In Moorsele en Gullegem kan je een ganse dag terecht in het fandorp, waar je een leuk programma wacht.

Ook dit jaar start Gent-Wevelgem onder de Ieperse Menenpoort. De Mannen Elite vertrekken om 10.50u voor een tocht van zo’n 260 kilometer. Na iets meer dan een half uur koers rijden de renners Moorsele binnen. Via de Ledegemstraat rijden ze naar de Sint-Jansstraat. Het peloton verlaat Moorsele via de Secretaris Vanmarckelaan en trekt vervolgens naar Gullegem. Cafés en lokale verenigingen in Moorsele voorzien vanaf 10.30u drank- en eetstandjes ter hoogte van het kruispunt Sint-Jansstraat en de Warandestraat.

De sfeer en gezelligheid ligt in de handen van de straatband van Kunst naar Vermogen, Streetmagic Joppe, GameBoy en De Poetsploeg. Voor de kinderen voorziet Spellenclub 13 animatie. Dankzij een groot scherm hoef je bovendien ook niets van de koers te missen. 

Na Moorsele brengen de renners dus ook een bezoekje aan Gullegem. Via de Hondschotestraat rijden ze naar het Dorpsplein en de Bissegemstraat. Via de Rijksweg laten ze grondgebied Wevelgem dan weer voor even achter zich. Ook in Gullegem zullen lokale cafés en verenigingen drank en eten voorzien. Aan ambiance geen gebrek met De Twoapegerapte, Marcel Cyclette, La mer Perdue en Spellenclub 13. Gegarandeerd plezier voor jong en oud. Van de koers hoef je ook hier zeker niets te missen.

Foto's: © Kramon

Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Lees meer | Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Lees meer | Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Lees meer | Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen