Beleef Gent-Wevelgem in fandorpen Moorsele en Gullegem

Beleef Gent-Wevelgem in fandorpen Moorsele en Gullegem

Road  11/03/2024

Op zondag 24 maart komen we te weten wie als eerste over de finishlijn in Wevelgem rijdt. Terwijl het peloton richting de finish snelt, kun je een hele dag koersplezier beleven in de fandorpen in Moorsele en Gullegem. De cafés en verenigingen voorzien er drank- en eetstandjes. Verwacht je daarnaast ook aan muziek, entertainment, kinderanimatie en grote schermen waarop je de koers kan volgen. 

Op zondagmorgen, vanaf 10.30 u., opent het fandorp in de Warandestraat in Moorsele haar deuren voor een dag vol koersplezier. Dankzij het grote scherm hoef je bovendien niets van koers te missen en bovendien kun je tussen 11.00 u. en 11.30 u. de renners zelf voor je neus zien passeren. De sfeer en gezelligheid wordt in het fandorp verzorgd door een DJ en livemuziek. Daarnaast kunnen de jongste wielerfans de hele dag plezier beleven in het kinderdorp.  

Na de passage in Moorsele rijdt het peloton verder richting Gullegem. In het fandorp op het Dorpsplein kan je vanaf 10.30 u. terecht voor een gelijkaardig aanbod met groot scherm, terras, kinderdorp en ambiance verzorgd door de muziek van ‘de Coureurs’ en een DJ. Ook hier kun je tijdens de passage tussen 11.00 u. en 11.30 u. je favoriete renner luidkeels aanmoedigen.  

De koers door de Westhoek eindigt traditioneel in Wevelgem. Op het Guldenbergplein beginnen de festiviteiten om 10.00 u. met doorlopende straatanimatie. Om 13.00 u. staat de spannende loopfietsjeswedstrijd voor de allerkleinste wielertalentjes op het programma, gevold door de aankomst van de Elite Mannen om 16.20 u. en de bijhorende podiumceremonie om 16.50 u. De finish van de Elite Vrouwen vindt om 17.36 u. plaats, gevold door het podiummoment om 18.00 u. De avond wordt afgesloten met een spetterende DJ-set van ‘Omdat Het Kan ft. Average Rob’ om 18.15 u. Het programma op het Guldenbergplein loopt rond 20.00 u ten einde. 

Wiebes snelt naar de zege in de Vanackerestraat
Lees meer | Wiebes snelt naar de zege in de Vanackerestraat
Download de Official Fan Guide van Gent-Wevelgem in Flanders Fields
Lees meer | Download de Official Fan Guide van Gent-Wevelgem in Flanders Fields
Gent-Wevelgem verwelkomt twee wereldkampioenen
Lees meer | Gent-Wevelgem verwelkomt twee wereldkampioenen
Secret Garden, het festival van Gent-Wevelgem in Flanders Fields
Lees meer | Secret Garden, het festival van Gent-Wevelgem in Flanders Fields