TUDOR wordt officiële timekeeper van de Flanders Classics voorjaarsklassiekers

TUDOR wordt officiële timekeeper van de Flanders Classics voorjaarsklassiekers

Road  23/02/2024

TUDOR wordt dankzij een gloednieuw partnership met Flanders Classics de officiële timekeeper van alle Flanders Classics voorjaarsklassiekers.

De Ronde van Vlaanderen moet het hoogtepunt worden van deze gloednieuwe samenwerking tussen TUDOR en Flanders Classics, die zich richt op de zes voorjaarsklassiekers. Waarom? De Ronde van Vlaanderen, in de volksmond De Ronde en Vlaanderens Mooiste genoemd, is al meer dan een eeuw een belangrijke wedstrijd op de wielerkalender.

Voor Flanders Classics, de organisator van 6 voorjaarsklassiekers voor zowel mannen als vrouwen waaronder Omloop het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem, is deze nieuwe samenwerking de perfecte aftrap van het klassieke voorjaar: “We zijn erg enthousiast dat we TUDOR als onze Official Timekeeper mogen aankondigen”, aldus Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “Nu zaterdag slaan we voor het eerst de handen in elkaar tijdens Omloop het Nieuwsblad. Dat wordt niet alleen de perfecte aftrap van ons nieuwe klassieke voorjaar, maar ook de ideale setting om deze samenwerking, voor onze 6 voorjaarsklassiekers, te lanceren. We kijken er dan ook alvast naar uit om TUDOR in het Vlaamse voorjaar te verwelkomen, te beginnen in Gent dit weekend.”

De Ronde van Vlaanderen is een van de vijf wielermonumenten. De snelle opeenvolging van de pittige kasseihellingen is een van de karakteristieken van de wedstrijd waar renners mee te maken krijgen. De Ronde staat dan misschien niet echt bekend om zijn hoogtemeters, maar wel om de koerssituaties waarin renners om de overwinning strijden door dicht op elkaar te rijden op de kasseien die hun hele lijf door elkaar schudden. En dat op hellingen met maximale stijgingspercentages tot wel 20%, elementen die het bijzonder spannend maken voor de fans.

Dat uitdagende karakter van de wedstrijd is precies de reden waarom TUDOR officiële timekeeper is geworden. Op die manier kan TUDOR opnieuw een wielermonument ondersteunen.

TUDOR-ambassadeur Fabian Cancellara heeft de Ronde van Vlaanderen in totaal drie keer gewonnen. Hij zal het TUDOR Pro Cycling-team begeleiden bij hun voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen van 2024.

(Lees verder onder de foto)

TUDOR IS #BORNTODARE

In 2017 lanceerde TUDOR met #BornToDare een nieuwe campagne, die zowel de geschiedenis van het merk als de huidige identiteit weerspiegelt. De campagne vertelt de verhalen van mensen die met een horloge van TUDOR om hun pols het buitengewone hebben bereikt op land, op het ijs, in de lucht of onder water. Hij verwijst ook naar de visie van Hans Wilsdorf, de oprichter van TUDOR, die TUDOR-horloges maakte die bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden, horloges gemaakt voor de meest gedurfde levensstijlen. De campagne getuigt ook van TUDOR’s eigenzinnige benadering van horlogemaken die TUDOR gevormd heeft tot wat het vandaag de dag is. Als pionier in de horloge-industrie zijn de innovaties van de onderneming tegenwoordig onmisbare maatstaven. De #BornToDare-filosofie van TUDOR wordt wereldwijd gesteund door eersteklas ambassadeurs, die hun successen in het leven rechtstreeks te danken hebben aan een gedurfde levensstijl.

OVER TUDOR

TUDOR is een bekroond horlogemerk van Zwitserse makelij en biedt mechanische horloges met een verfijnde stijl, bewezen betrouwbaarheid en ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding. De oorsprong van TUDOR gaat terug tot 1926 toen ‘The TUDOR’ voor het eerst als merk geregistreerd werd namens de oprichter van Rolex, Hans Wilsdorf. Hij richtte in 1946 het bedrijf Montres TUDOR SA op om horloges te produceren die de traditionele kwaliteitsfilosofie van Rolex respecteerden tegen een betaalbaardere prijs. Dankzij hun robuustheid en betaalbaarheid werden de TUDOR-horloges in de loop van hun geschiedenis gekozen door enkele van de moedigste avonturiers ter land, in de lucht, onder water of op het ijs. Vandaag omvat de TUDOR-collectie iconische lijnen zoals Black Bay, Pelagos, 1926 en Royal. Sinds 2015 biedt TUDOR ook modellen met mechanische Manufacture Calibres met meerdere functies en uitstekende prestaties.

Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Lees meer | Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Lees meer | Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Lees meer | Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen