Marlen Reusser soleert naar eerste klassieke zege

Marlen Reusser soleert naar eerste klassieke zege

Road  26/03/2023

De Zwitserse Marlen Reusser begon op 40 km van de streep aan haar solo richting Wevelgem. Op meer dan twee minuten van de winnares snelde Jastrab nipt voor Van der Duin naar de tweede plaats.

Om 13.50u begonnen de vrouwen aan hun 12de editie van Gent-Wevelgem. De regen zorgde al in de eerste wedstrijduren voor een heuse uitputtingsslag. De ene na de andere opgave werd gemeld. De Nederlandse Pien Limpens (Parkhotel Valkenburg) kleurde het wedstrijdbegin en fietste een voorsprong van een kleine twee minuten bij elkaar, maar nog voor De Moeren werd ze opnieuw ingelopen.

Met nog iets meer dan 40 km te gaan werd het peloton opgeschrokken door een valpartij, met daarbij enkele favorieten. Bastianelli moest achtervolgen en ook Niewiadoma had werk voor de boeg. Op de Baneberg was het Marlen Reusser (Team SD Worx) die versnelde. De Zwitserse fietste vrij snel een dertigtal seconden bij elkaar en begon zo met een halve minuut voorsprong aan de tweede beklimming van de Kemmelberg.

Het was het begin van een indrukwekkende solo. Haar voorsprong groeide snel naar meer dan twee minuten. In de achtervolgende groep speelden haar ploegmaats bij Team SD Worx het perfecte ploegenspel. Op zo’n 15 km van de streep zorgde Bossuyt voor een selectie in de achtervolgende groep. Ze kreeg Majerus (Team SD Worx), Henderson (Jumbo-Visma), Bujak (UAE Team ADQ), Georgi (Team DSM), Van Anrooij (Trek-Segafredo) & Barker (Uno-X Pro Cycling Team) mee. Niet veel later kwamen ook Jastrab (Team DSM) en Roseman-Gannon (Team Jayco Alula) vooraan aansluiten.

De zege van Reusser kwam niet meer in gevaar. De Zwitserse reed solo naar haar eerste klassieke zege in Vlaanderen. In de sprint om de tweede plaats was het Jastrab die het haalde voor Van der Duin.  

Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Lees meer | Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Lees meer | Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Lees meer | Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen