Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen

Amelia Cebak sprint naar winst bij de U19 Vrouwen

Road  21/04/2024

Gent-Wevelgem voor U19 Vrouwen was een kolfje naar de hand van de Britse rensters. Amelia Cebak won de sprint van een uitgedund peloton. De Brits kampioene haalde het voor haar ploeggenote Rebecca Gardiner.

De zware weersomstandigheden scheurden het peloton bij de U19 Vrouwen al snel in meerdere groepen. De Ierse Lucy Benezet Minns reed een lange tijd alleen voorop met een voorsprong van zo’n halve minuut. Op de laatste beklimming van de Kemmelberg kreeg ze het gezelschap van Imogen Wolff, die vooraf getipt werd als één van de topfavorietes.

Wolff voelde zich duidelijk goed. Minns, die al heel wat krachten verspeeld had tijdens haar solo, moest na de Kemmelberg de rol lossen voorin. Met de wind in het nadeel begon Wolff aan een avontuur van 22 kilometer. Achter haar vormde zich een achtervolgende groep van drie rensters: Chladonova, Minns en Ungerova. Met nog 16 kilometer te gaan kwam het trio aansluiten voorin. De vier verdedigden een voorsprong van 11 seconden op een uitgedund peloton, maar niet veel later werd het kwartet gegrepen.

Op weg naar Ieper kregen we nog enkele aanvallen te zien. Leonie Mahieu en Sofia Ungerova probeerden samen het kleine peloton te verschalken, maar door de tegenwind slaagden ze er niet in om een voorsprong van betekenis bij elkaar te fietsen. Een groepssprint in de Ieperse binnenstad was onvermijdelijk. Amelia Cebak sprintte sneller dan haar ploegmate Rebecca Gardiner.

Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Lees meer | Huub Artz schudt knappe solo uit z’n benen in Kattekoers
Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Millie Salmon juicht bij de U17 Vrouwen
Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Lees meer | Oliver Mätik schrijft de GP André Noyelle op zijn naam
Emil Siegers schrijft de Katjeskoers op zijn naam
Lees meer | Emil Siegers schrijft de Katjeskoers op zijn naam