Ga direct naar de inhoud
Zondag 27 Maart 2016
78e Gent-Wevelgem
Nog 43 Dagen

Elite mannen

De 7 wildcards zijn bekend!

28 Januari 2016

We weten wie de laatste 7 ploegen worden die onze pro-tour ploegen gaan vervoegen op 27 maart. De Belgische ploegen Topsport Vlaanderen en Wanty-Groupe Gobert kennen de Vlaamse en Noord-Franse wegen ondertussen als hun broekzak. Naast deze 2 teams krijgen ook Roompot, CCC, Bardiani, Cofidis en Direct Energie cycling team een kans om hun renners op het hoogste niveau te laten mee strijden.

We zitten in de UCI Women's WorldTour!

06 Januari 2016

De Wereldbeker voor vrouwen is niet meer, vanaf 2016 is er de UCI Women's WorldTour en daar maakt Gent-Wevelgem ook deel van uit. Voor de allereerste keer gaan ook de vrouwen dus op het hoogste niveau de strijd aan.

Momentje van stilte

30 Oktober 2015

Begin november is traditioneel een moment waarop we even stilstaan bij wie van ons heengegaan is, we doen dat ook even met onze wedstrijd. Dit jaar namen we immers afscheid van 2 renners die in 1965 op het podium stonden in de Vanackerestraat. Op de 2de plek stond toen Bernard Vandekerckhove, die later de sterke man van de Driedaagse van De Panne-Koksijde werd, hij overleed 15 september na een slepende ziekte. Eerder dit jaar namen we al afscheid van de winnaar van dat jaar, Noël De Pauw. Hij ging heen op 12/04, midden in het klassieke voorjaar, detzelfde klassieke voorjaar waarop hij in 1965 zijn stempel drukte met winst in zowel Omloop Het Volk en Gent-Wevelgem. Eric Van Rompuy, Kamerlid en Schepen in Zaventem, de gemeente waar Noël woonde tot zijn overlijden, schreef daarover deze mooie tekst ... 

Laatste editie

 1. 1 Luca Paolini
 2. 2 Niki Terpstra
 3. 3 Geraint Thomas

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 48 overwinningen
 2. 2 7 overwinningen
 3. 3 5 overwinningen
   Vip & Hospitality
   nog 43 dagen en het is zover!
   Flanders Classics