Ga direct naar de inhoud
Zondag 27 Maart 2016
78e Gent-Wevelgem

Elite mannen

Peter Sagan: “Blij dat ik in deze trui kan winnen”

27 Maart 2016

Winnen in de regenboogtrui. Het was Peter Sagan nog niet vaak gegund sinds Richmond 2015, maar in Gent-Wevelgem mocht de sympathieke Slovaak dan toch de armen in de lucht gooien na alweer een knappe race. “Ik ben bijzonder blij dat ik kan winnen in deze trui. Maar ik ben tegelijk ook blij dat ik gewoon kan winnen”, aldus een uithijgende Sagan na afloop bij Sporza.

Antoine Demoitié (25) overleden

28 Maart 2016

De stevige plensbui vlak na de aankomst van de renners in Wevelgem was veelzeggend. Wat een prachtige dag had moeten worden, werd gisteren overschaduwd door het overlijden van renner Antoine Demoitié. Het peloton en de hele wielerfamilie zijn in diepe rouw.

Sagan kan toch winnen! Wereldkampioen eindelijk beloond voor geweldige race in Gent-Wevelgem

27 Maart 2016

Peter Sagan heeft een wondermooie en door stevige wind gekleurde editie van Gent-Wevelgem gewonnen. Na waaiervorming in de Moeren viel de beslissing op de laatste beklimming van de Kemmelberg. Daar werd een definitieve kopgroep met Sagan, Vanmarcke, Cancellara en Kuznetsov gevormd. De vier hielden een achtervolgende groep met onder meer Boonen, Van Avermaet, Benoot en Boasson Hagen af en mochten in de straten van Wevelgem sprinten om de zege. Het was Peter Sagan die eindelijk afrekende met de vele tweede plaatsen en de overwinning pakte. Vanmarcke werd tweede, Kuznetzov derde, Cancellara vierde. Sagan is na Rik Van Looy in 1962 de tweede renner die Gent-Wevelgem wint in de regenboogtrui.

Laatste editie

 1. 1 Peter Sagan
 2. 2 Sep Vanmarcke
 3. 3 Viacheslav Kuznetsov

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 48 overwinningen
 2. 2 7 overwinningen
 3. 3 5 overwinningen
   Vip & Hospitality
   De 235 km staan op de teller!
   Flanders Classics