Bekijk het overzicht

Nederlandse Kirsten Wild wint massasprint

31 March 2019

Kirsten Wild kon voor de tweede keer in vier dagen haar snelle benen verzilveren op Vlaamse wegen. Donderdag gaf de 36-jarige topsprintster iedereen het nakijken in de Driedaagse Brugge-De Panne, in Wevelgem deed ze dit vandaag nog eens netjes over.

De eerste noemenswaardige ontsnapping van de wedstrijd kwam op naam van Romy Kasper. De Duitse van Alé Cipollini sprokkelde bij de tweede beklimming van de Baneberg, op veertig kilometer van het einde, een bonus van een kleine halve minuut bij elkaar. Nadien was het de beurt aan de Italiaanse Sofia Bertizzolo om even voor de groep uit te rijden. De Portugese Reis, die de kleuren verdedigt van de Vlaamse ploeg Doltcini-Van Eyck Sport, reed de kloof met Bertizzolo dicht maar ook deze vlucht was geen lang leven beschoren.

In de tien slotkilometers roerden Jip Van den Bos, Sarah Roy en Demi de Jong zich nog even maar finaal draaide het allemaal uit op een massaspurt. Hierin toonde Kirsten Wild (WNT-Rotor Pro Cycling Team) zich opnieuw de snelste van het pak. Ze won de wedstrijd eerder al in 2013 en is de eerste renster die Gent-Wevelgem voor de tweede keer op haar palmares mag bijschrijven. Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg), het twintigjarige Nederlandse toptalent, eindigde net als donderdag in De Panne op de tweede plaats. De Italiaanse Letizia Paternoster (Trek-Segafredo) maakte het podium compleet. Lotte Kopecky was de beste Belgische op de zesde plaats.

 

Lees het volledige artikel via Het Nieuwsblad:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190331_04292443

  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws