Bekijk het overzicht

Voorbeschouwing

26 March 2019

Er zullen zeker vijf kampioenen truien te bewonderen vallen: Julius Johansen (Denemarken), Pit Leyder (Luxemburg), Torjus Sleen (Noorwegen), Nir Gabay (Israël) en James Fouché (Nieuw-Zeeland).
Als kers op de taart komen ook de tijdritkampioenen van Frankrijk (Alexys Brunel), Ierland (Michael O'Loughlin), Israël (Alon Yogev), Nieuw-Zeeland (James Fouché) en Zwitserland (Stefan Bissegger) aan de start

Met Zwevezelenaar Vito Braet, Fabio Van Den Bossche en Xandres Vervloesem zitten in de voorlopige selectie van België drie eerstejaars.
De drie andere renners zijn Sébastien Grignard, Stan Van Tricht en Jens Reynders, die op 17 maart de GP Alfred Gadenne in Dottenijs won.

Niet alleen Belgian Cycling, maar ook Cycling Vlaanderen en de FCWB vaardigen een selectie af. 
De Britse selectie wordt aangevoerd door Lewis Askey. Vorig jaar schreef hij als eerstejaarsjunior Parijs-Roubaix op zijn naam. In Gent-Wevelgem/Grote Prijs A. Noyelle-Ieper was hij 13de.
Een man uit de Nederlandse selectie om in de gaten te houden is Casper van Uden. De renner van Acrog-Pauwels Sauzen Balen BC was op 3 maart de beste in Kuurne-Brussel-Kuurne en hij wil nu ook scoren in de eerste Nations' Cup wedstrijd van het seizoen. Vorig jaar moest hij door het overlijden van zijn vader verstek laten gaan.

Finley Newmark is het Ierse speerpun. Op 16 maart werd hij tweede in Nokere Koerse voor junioren.

Bondscoach Carlo Bomans rekent op West-Vlaming Alex Vandenbulcke, vorig jaar al 9de in de openingsmanche van de UCI Men Junior Nations' Cup, en Milan Fretin, in 2018 onder meer 9de in Parijs-Roubaix. Daarnaast nam hij in zijn voorlopige selectie  vier eerstejaars op: Rollegemnaar Ramses Debruyne, Arnaud De Lie, Siebe Deweirdt (in 2018 Belgisch kampioen op de weg bij de tweedejaarsnieuwelingen) en Heestertnaar Robin Orins.
 

 

Gerelateerd nieuws