Bekijk het overzicht

Wild gaat op zoek naar nieuwe recordzege

7 October 2020

Na haar overwinning in Wevelgem vorig jaar is Wild bij de vrouwen voorlopig alleen recordhoudster met twee zeges. Ook aanstaande zondag zal ze in Ieper aan de start staan, op zoek naar een derde en dus nieuwe recordzege. Om in Wevelgem weer op het hoogste schavotje te staan, zal ze onder andere moeten afrekenen met voormalige winnaressen Bastianelli en Deignan.

IIn haar zoektocht naar een nieuw record kan Wild bij Ceratizit – WNT Pro Cycling Team rekenen op onder andere Brennauer en Confalonieri. Om in haar opzet te slagen zal ze niet alleen moeten afrekenen met de wind, de Kemmelberg en de Plugstreets, maar ook met een mooi kransje aan concurrentes. Bij Alé BTC Ljubljana rekenen ze op ex-winnares en regerend Italiaans kampioene Bastianelli, die in 2018 de beste was. Daarnaast is het zeker ook uitkijken naar Team Sunweb, dat een sterke selectie aan de start brengt. De Amerikaanse Rivera draagt het nummer 1 en wordt gesteund door ex-winnares Mackaij (2015), Lippert en Wiebes, vorig jaar 2e na Wild.

Bij Trek-Segafredo vinden we een flinke dosis ervaring terug op de voorlopige startlijst. Lizzie Deignan voert het team aan, samen met Longo Borghini, Frans kampioene Cordon Ragot, Van Dijk en Worrack. Voor Canyon // SRAM Racing moeten onder andere Cromwell en Klein, 3e in 2018, het beste van zichzelf geven. Mitchelton-Scott brengt Grace Brown, winnares van De Brabantse Pijl, 5e op het WK tijdrijden in Imola en 2e in Luik-Bastenaken-Luik, aan de start.

Bij de UCI Women’s Teams is het verder uitkijken naar de prestaties van enkele Belgische rensters. Belgisch kampioene Kopecky is kopvrouw met dienst voor Lotto Soudal Ladies. Bij Boels Dolmans Cyclingteam rekenen ze dan weer op Jolien D’hoore, in het verleden al tweemaal tweede in Gent-Wevelgem, gesteund door de Nederlandse Jip van den Bos. Voor Rally Cycling doet Chloe Hosking, 3e in 2015, een gooi naar de zege. 

Download hier de voorlopige deelnemerslijst.

Of Wild haar derde zege binnenhaalt, weten we zondagavond. Wat we wél al zeker weten, is dat je vanop afstand meer ziet. Gezien de huidige gezondheidssituatie in België roept de organisatie op om dit jaar uitzonderlijk niet naar de start, finish of het parcours af te zakken, maar de wedstrijd op veilige afstand thuis te volgen. Meer info over de uitzendingen kan je hier vinden. 

Gerelateerd nieuws