Bekijk het overzicht

Topteams willen strijd in Flanders Fields niet missen

26 February 2020

Op zondag 29 maart 2020 gaan de vrouwen de strijd aan om de zege in Gent-Wevelgem in Flanders Fields. De editie in 2020 trekt opnieuw de absolute wereldtop van de Elite Vrouwen aan. 24 teams tekenen present voor een wedstrijd in het historische decor tussen Ieper en Wevelgem. De rensters van 8 UCI Women’s WorldTeams en 16 UCI Women’s Continental Teams smeren hun benen alvast in.

Net zoals de voorgaande jaren zakt ook dit jaar de top van het vrouwenwielrennen af naar Gent-Wevelgem. De organisatie mag alle Women’s WorldTeams verwelkomen. Trek-Segafredo, de ploeg van voormalige winnaressen Lizzie Deignan (2012) en Lotta Henttala (2017), is een van de acht WorldTeams aan de start. Ook Team Sunweb rijdt Gent-Wevelgem en heeft met Floortje Mackaij (2015) een ex-winnares in de rangen. Daarnaast is eveneens het WorldTeam Ale' BTC Ljubljana van Marta Bastianelli, winnares in 2018, aanwezig. De overige Women’s WorldTeams die afzakken naar de start in Ieper zijn CANYON//SRAM Racing, CCC – Liv, FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope, Mitchelton -Scott en Movistar Team Women.

Verder is het ook uitkijken naar het Women’s Continental Team Ceratizit – WNT Pro Cycling dat vorig jaar mocht juichen met de Nederlandse Kirsten Wild, die bovendien ook al eens de beste was in 2013. Maar wil ze een derde keer winnen dan zal ze toch ook rekening moeten houden met Boels Dolmans Cycling Team. De Nederlandse topploeg won Gent-Wevelgem eerder al met Chantal Blaak (2016) en ook onze snelle landgenote Jolien D’Hoore rijdt voor de ploeg. Ook is het uitkijken naar enkele Belgische teams. Lotto Soudal Ladies, de ploeg van Lotte Kopecky, zal er bij zijn in Ieper. Ook Chevalmeire Cycling Team, Doltcini – Van Eyck Sport Women Cycling Team, MULTUM Accountants Ladies Cyclingteam en Team Ciclotel staan op 29 maart aan de start.

De namen van de rensters die kans maken om Kirsten Wild op de Vanackerestraat in Wevelgem op te volgen, worden later nog bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws