Bekijk het overzicht

Ook Elite Vrouwen en U23 krijgen vanaf 2018 'Plugstreets' voor de kiezen

10 November 2017

De 'Plugstreets', drie half verharde stroken in de buurt van Ploegsteert, werden vorig jaar voor het eerst toegevoegd aan het parcours van Gent-Wevelgem. Ook dit jaar krijgen de Elite Mannen de stroken opnieuw voorgeschoteld in de rit tussen Deinze en Wevelgem. Naast de mannen zitten de drie 'Plugstreets' ook verwoven in het parcours van de Elite Vrouwen en de U23. Wielerliefhebbers die zich op dit unieke plekje willen posteren, zullen dus liefst drie van de zeven koersen zien passeren. 

Nog nieuws voor de rensters is dat ze op de zondag voor de Ronde van Vlaanderen opnieuw zullen vertrekken vanop de Grote Markt in Ieper. Vorig jaar werd de start van de vrouwenkoers nog verlegd naar het nabijgelegen Boezinge, maar dat blijft dus een eenmalig gegeven. 

Voor de Elite Mannen zal er tijdens de 80e editie weinig wijzigen in vergelijking met vorig jaar. De laatste 160 kilometer blijven nagenoeg ongewijzigd. We krijgen op 25 maart 2018 opnieuw een passage in De Moeren, een traject in Frankrijk en een doortocht in het Heuvelland. 

  • Kramon © Kramon
  • Kramon © Kramon
  • Kramon © Kramon
  • Kramon © Kramon