Bekijk het overzicht

Het peloton gaat een zonnige Gent-Wevelgem tegemoet!

26 March 2022

Dit weekend is het zover: koers in Flanders Fields. Tussen Ieper en Wevelgem, in het decor van de Eerste Wereldoorlog wordt dan Gent-Wevelgem gereden. Hoe de koers zal verlopen dat bepalen de renners en rensters zondag natuurlijk zelf, maar ook in koersverloop zijn de weersomstandigheden van belang. De weergoden zijn de rensters en renners goed gezind zondag, met het weer voorspellen we dus al zeker een goede koersdag. 
We starten de dag met een lichte bewolking, later in de voormiddag, trekken de wolken zich open en krijgen we een tempratuur van om en bij de 17°C. Zondag wordt een mooie zonnige wedstrijddag doorheen Flanders Fields, zowel voor renners en rensters als de fans langs het parcours.

Over de kasseien met veel zonnestralen. Het KMI voorspelt voor zondag een zonnige dag met voorjaarstempraturen tot 17 graden. De wind zal naast de regen en de zon ook dit jaar een rol spelen tijdens de wedstrijd. Al zal die rol minder groot zijn dan bij voorgaande edities van Gent-Wevelgem. Zondag zal die wind zwak tot matig waaien uit het noordoosten. 

De zon, 7 races in Flanders Fields, toppers aan de start in Ieper én fans langs het parcours. Meer heb je als koersfanaat niet nodig om er een wielerfeest van te maken. Tot zondag in Ieper of ergens langs het parcours. 

Gerelateerd nieuws