Bekijk het overzicht

Bastianelli op zoek naar tweede zege op rij in Wevelgem

30 March 2019

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst

Sinds 2012 strijden ook de vrouwen om de overwinning in Gent-Wevelgem in Flanders Fields. Tot hiertoe is nog geen enkele renster erin geslaagd deze klassieker voor een tweede keer op haar naam te schrijven. Op zondag 31 maart doet de Italiaanse winnares van vorig jaar Marta Bastianelli een poging. Ze neemt het onder andere op tegen de snelle benen van Jolien D’hoore, Amy Pieters en Lotta Lepistö.

De Italiaanse Marta Bastianelli verdedigt haar titel in de kleuren van een nieuw team. In 2019 maakt de Europees kampioene deel uit van het Virtu Cycling team. Ze krijgt volgens de eerste voorlopige deelnemerslijst de steun van de Deense Christina Siggaard. Om als eerste vrouw ooit een tweede overwinning in Wevelgem te pakken, moet ze het opnemen tegen heel wat snelle benen uit het vrouwenpeloton.

Vorig jaar was Amy Pieters met een vijfde plek de beste renster van het Nederlandse Boels Dolmans Cycling Team. Ze krijgt dit jaar van haar team een nieuwe kans en start aan de zijde van de Nederlandse kampioene Chantal Blaak. Blaak was in 2016 al de beste in Wevelgem en startte haar klassieke voorjaar met een zege in Omloop Het Nieuwsblad. Sinds afgelopen winter heeft het team de Belgische Jolien D’hoore in hun rangen, die, na twee ereplaatsen in voorgaande edities, een nieuwe kans krijgt in 2019.

Ook het nieuwe Trek-Segafredo, Team Sunweb en WNT-Rotor Pro Cycling pakken uit met een ex-winnares: resp. Lotta Lepistö (2017), Floortje Mackaij (2015) en Kirsten Wild (2013). Bij CCC-Liv rekenen ze op de ervaring van Marianne Vos en Zuid-Afrikaans kampioene Ashleigh Moolman-Pasio.

De vrouwen zullen op 31 maart van start gaan in Ieper en strijden net als hun mannelijke collega’s op op de Plugstreets en de Kemmelberg om de overwinning. De deelnemerslijst kan je terug vinden via de rubriek "wedstrijd".

  • Bilterijst © Bilterijst