Bekijk het overzicht

10e editie Gent-Wevelgem verwelkomt toprensters

17 March 2021

Op zondag 28 maart staat de 10e editie van Gent-Wevelgem op het programma. Jolien D’hoore, vorig jaar de beste op de Vanackerestraat, krijgt stevige concurrentie in de komende jubileumeditie. Komt de Belgische met een tweede overwinning op rij naast recordhoudster Wild te staan of schittert een nieuwe naam tussen Ieper en Wevelgem? Onderaan deze pagina vind je de lijst. 

De Belgische D’hoore (Team SD Worx), die bezig is aan haar laatste seizoen, gaat op 28 maart op zoek naar haar tweede opeenvolgende zege in Flanders Fields. Ze krijgt daarbij volgens de deelnemerslijst de steun van Cecchini en Pieters. Die zege zou haar op gelijke hoogte brengen met de Nederlandse Wild (Ceratizit – WNT Pro Cycling Team), die in 2013 en 2019 de beste was. De regerend recordhoudster kan op haar beurt rekenen op het nummer 3 van vorig jaar, Brennauer.

Ook het nummer 2 van vorig jaar is binnen iets meer dan een week van de partij. Belgisch kampioene Kopecky won eerder dit seizoen al in haar nieuwe shirt van Liv Racing en wil nu ook in Wevelgem graag een plaatsje beter doen. Dan zal ze wel moeten afrekenen met de snelle benen van heel wat internationale toppers, waaronder Sarah Roy (Team BikeExchange), die vorig jaar vierde werd. Bij Team DSM rekenen ze dan weer op de sprint van Wiebes, die samen met Lippert en voormalig winnares Mackaij (2015) aan de start staat.

Nog een ex-winnares komen we tegen in de opstelling van Ale’ BTC Ljubljana, waar de Italiaanse Bastianelli kopvrouw van dienst is. Daarnaast is het uiteraard ook uitkijken naar de sterke formatie van Trek-Segafredo. Deignan, de winnares van 2012, moet daar samen met Longo Borghini en Van Dijk het mooie weer maken. Nog zo’n klinkende naam vinden we bij Jumbo-Visma Women Team, waar Marianne Vos sinds dit seizoen in het gloednieuwe vrouwenteam wil schitteren.

Verder is Emma Norsgaard bij Movistar Team Women een naam om in de gaten te houden. De Deense begon haar seizoen met een tweede plek in de openingsklassieker op zowel Vlaamse als Waalse bodem. Bij Canyon//SRAM Racing is het dan weer uitkijken naar de snelle Alice Barnes, die de handen in elkaar slaat met Niewiadoma.

Naast alle gekende namen uit het wegwielrennen is het ook uitkijken naar een bijzondere ploeg op de deelnemerslijst. Bij Ciclismo Mundial staan enkele sterke veldrijdsters aan de start van deze klassieker op de weg, met o.a. ex-wereldkampioenes Alvarado en Cant in de selectie.

Afwachten dus tot 28 maart om te zien welke vrouw D'hoore opvolgt op de Vanackerestraat in Wevelgem. Hieronder vind je de deelnemerslijst. 

Gerelateerd nieuws