Mobiliteit & Toegankelijkheid

Gent-Wevelgem zondag 27 maart 2022: hoe geraak je er?

Op zondag 27 maart kan je op de wegen tussen Ieper en Wevelgem genieten van 7 heerlijke koersen in Flanders Fields. Stad Ieper en gemeente Wevelgem doen er alles aan om de mobiliteit naar Gent-Wevelgem op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden voor jou op een rijtje.

IEPER

Woon je in de buurt? Dan kan je gewoon te voet naar de Grote Markt. Het station is op loopafstand en ook de fietsenstalling is vlakbij.

WEVELGEM

Wie in het centrum woont, komt best te voet naar de aankomst. Het treinstation ligt op 5 minuten wandelen voor wie het openbaar vervoer verkiest. 

 

IEPER

Het centrum van Ieper is vlot bereikbaar per fiets. Er wordt een fietsenparking voorzien op parking Kolve in de Gevangenisstraat. Opgelet, de parking is niet bewaakt, breng dus zeker je slot mee om je fiets veilig achter te laten.  

WEVELGEM

Er wordt een tijdelijke, extra fietsparking gebouwd op het "Grotplein", in de schaduw van de kerk (en 300m van de aankomst). Opgepast: de fietsenstallingen ter hoogte van caf├ęs "Alfa" en "De Mythe" worden om veiligheidsredenen tijdelijk verwijderd tijdens de wedstrijd. 

Tijdens Gent-Wevelgem gelden alle normale vervoerbewijzen, zoals abonnementen of een Lijnkaart. Alle informatie en dienstregelingen vindt u op www.delijn.be.

Met het Weekend Ticket (vroeger Weekendbiljet) reis je voordelig: je geniet een korting van -50%* op je heen- en terugreis. Ben je ouder dan 65? Met het Senior Ticket geniet je ook van een mooie korting.

Naar de Start in Ieper

Het station van Ieper ligt op wandelafstand van onze startsite aan de Grote Markt. Check dus zeker de dienstregeling van de treinen naar Ieper en spoor zonder parkeerproblemen naar de start van Gent-Wevelgem.   

Naar de Finish in Wevelgem

Na de start doorreizen naar de aankomst? Het station van Wevelgem bevindt zich op wandelafstand van de finish.

 

Plan je reis via de reisplanner van NMBS

IEPER

Kom je toch met de auto? We voorzien een publieksparking aan de Oudstrijderslaan en aan het winkelcentrum Rijselsepoort. Deze parking is bereikbaar via afrit 4 Ieper-Centrum. Volg van daar de bewegwijzering. Of laat je wagen achter op de parking van het station van Ieper dat op wandelafstand ligt en waar je op zondag ook gratis parkeert.

WEVELGEM

We adviseren je om de wagen thuis te laten, maar ben je toch op zoek naar parking, dan kan je hier terecht:  

  • Parking Station, Stationsstraat, Wevelgem 

  • Parking Nieuwe Markt, Stationsstraat, Wevelgem 

We zorgen ervoor dat Gent-Wevelgem - In Flanders Fields zo toegankelijk mogelijk is voor wielerfans. Dus ook voor bezoekers met speciale wensen en behoeften. Hiervoor werken we samen met Inter, om de beleving voor mensen met een beperking zo optimaal mogelijk te maken.

Waar zorgen we voor?

  • Parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in de buurt van de startlocatie in Ieper en aan de aankomst in Wevelgem
  • Een voorbehouden zone op de Grote Markt van Ieper, voor alle koersen die er die dag starten, voorbijkomen en eindigen met toegankelijk sanitair dichtbij en zicht op een groot scherm. 
  • Een rolstoelpodium aan de aankomst in Wevelgem met toegankelijk sanitair dichtbij en zicht op een groot scherm
  • Inter-vrijwilligers die zorgen voor onthaal en assistentie aan deze parkings en voorbehouden zones. 

Heb je een beperking en wil je van deze voorzieningen gebruik maken? Mail dan naar thomas.desmet@inter.vlaanderen en geef aan welke voorzieningen je wil gebruiken op de aankomst- en/of startlocatie. Inter bezorgt je dan vooraf alle informatie en documenten.