Bekijk het overzicht

Wat een wedstrijd!

31 March 2019

Klinkende namen zorgen al vroeg voor afscheiding

Met renners zoals Degenkolb, Sagan en Gaviria in de kopgroep was het alle hens aan dek voor o.a. CCC Team, Deceuninck – Quick-Step en AG2R LA Mondiale. De leiders flirtten lange tijd met 1 minuut voorsprong, maar op 70 kilometer van de meet leek de samenstelling een feit.

Theuns, Teunissen, Trentin en Sagan hadden hier geen zin in en verkozen een nieuwe avontuur in de spits van de wedstrijd.  Een indrukwekkende solo van Luke Rowe zorgde ervoor dat 5 leiders de Kemmelberg voor de tweede keer aanvatten. Uit de achtervolgende groep nam Kristoff een kleine voorsprong zodat hij mee in de groep de Kemmelberg topte, een slimme zet zou later blijken.

Veel pogingen, toch een sprint 

Op de weg tussen Ieper en Menen kregen we, na de samensmelting, vele uitvalprikjes maar geen voldragen ontsnapping. Op vier kilometer van de meet leek het vier renners toch te lukken: Jasper Stuyven, Sebastian Langeveld, Amund Jansen en Jack Bauer namen 15 seconden voorsprong maar pokerden net iets teveel in de laatste kilometer.

In een slingerende sprint kwam Kristoff op 100 meter van de meet op kop om uiteindelijk met een fietslengte Degenkolb en Naesen te kloppen. Proficiat Alexander!

Gerelateerd nieuws