Bekijk het overzicht

Update over Gent-Wevelgem jeugdwedstrijden in maart 2021

19 January 2021

Sinds 2016 werkt Gent-Wevelgem samen met de Koninklijke Yperse Wielerclub en KWC De Sasspurters Boezinge om op de laatste zondag van maart niet alleen voor de Elite Mannen en Vrouwen, maar ook voor U17 Mannen en Vrouwen, U19 Mannen en Vrouwen en U23 Mannen een Gent-Wevelgem wedstrijd op het hoogste niveau te organiseren. Op 29 maart 2020 hadden al voor de vijfde keer '7 races in Flanders Fields' moeten plaatsvinden. Helaas besliste het coronavirus er anders over. 

Zoveel maanden later is het coronavirus nog altijd niet overwonnen. Jeugdcompetitie is momenteel nog verboden en het is voor de jonge renners en rensters dan ook een opgave om gemotiveerd te blijven. De organisatoren willen - zeker nu – alles op alles zetten om het jeugdwielrennen toch te ondersteunen.

Op 28 maart 2021 willen ze dan ook weer alle zeven wedstrijden organiseren, als jeugdwedstrijden op dat moment opnieuw toegelaten zijn. Sowieso gaat de organisatie er van uit dat er eind maart hoe dan ook nog heel wat beperkingen zullen gelden. Een competitie met landenploegen is dan ook een utopie.
Indien jeugdwedstrijden in maart opnieuw kunnen plaatsvinden, zullen Gent-Wevelgem/Kattekoers (U23 Mannen), Gent-Wevelgem/GP André Noyelle (U19 Mannen) en Gent-Wevelgem Women Junior in 2021 voor één keer geen deel uitmaken van de UCI Nations' Cup.

Wel zullen de drie wedstrijden in dat geval op de internationale kalender blijven staan, maar zal het deelnemersveld in 2021 voor een groot deel uit Belgische ploegen bestaan. Op deze manier willen de organisatoren het Belgische jeugdwielrennen competitie bieden en helpen ondersteunen, zodra het weer kan.

In 2022 keren Gent-Wevelgem/Kattekoers, Gent-Wevelgem/GP André Noyelle en Gent-Wevelgem Women Junior dan terug naar de UCI Nations' Cup. Duimen dus voor de 7 races In Flanders Fields op zondag 28 maart 2021! 

Gerelateerd nieuws