Bekijk het overzicht

MAXIMAAL KOERSPLEZIER NA WIJZIGING STARTUREN KLASSIEKERS

26 August 2020

De wielerkalender 2020 staat op z’n kop, met een bijzonder drukke agenda in het najaar. Zo overlappen alle uitgestelde voorjaarswedstrijden van Flanders Classics met de Giro. Om wielerfans niet te laten kiezen, maar vooral te laten genieten van alle uitgestelde wedstrijden, beslist Flanders Classics nu de starturen van z’n klassiekers te wijzigen, waardoor de WorldTour vrouwenwedstrijden in een aantrekkelijk tijdslot terecht komen.
 

Kiezen tussen een rit in de Giro en een Vlaamse klassieker, Flanders Classics wil het de wielerfan niet aan doen. Om iedereen die het wielrennen al maandenlang mist in het najaar ten volle van de uitgestelde wedstrijden te laten genieten, heeft Flanders Classics een oplossing gezocht. Het wijzigt de starturen van z’n koersen, waardoor de finish van de ritten in de Giro en de aankomst in de klassiekers, voor noch mannen- noch vrouwenwedstrijd, zullen overlappen. Deze beslissing werd genomen in overleg met VRT, aangezien televisie in de huidige omstandigheden een belangrijke rol zal spelen in de beleving van ons koersnajaar.

 

RONDE VAN VLAANDEREN EN GENT-WEVELGEM

Voor de WorldTourwedstrijden Ronde van Vlaanderen (18/10) en Gent-Wevelgem in Flanders Fields (11/10) zijn de tijdschema’s van Elite Mannen en Elite Vrouwen zodanig aangepast dat de vrouwen na de mannen zullen aankomen. Zo zullen de Elite Mannen in zowel Oudenaarde als Wevelgem ongeveer één uur vóór de voorziene aankomst van de etappes in de Giro finishen, de vrouwen dan weer een uur erna. Op die manier kan de supporter de finale van elke wedstrijd op de voet volgen. Door die wijziging komen de vrouwenwedstrijden bovendien in een bijzonder aantrekkelijk tijdslot terecht.

RONDE VAN VLAANDEREN - 18/10/2020
 

  • Elite Mannen: start om 9u45 - finish omstreeks 15u45
  • Elite Vrouwen: start om 13u45 - finish omstreeks 17u35

 

GENT-WEVELGEM - 11/10/2020
 

  • Elite Mannen: start om 10u00 - finish omstreeks 16u00
  • Elite Vrouwen: start om 13u45 - finish omstreeks 17u45

“Gezien het extreem drukke wielernajaar hebben we ons flexibel opgesteld”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “Op die manier geven we iedereen de kans alle wedstrijden maximaal te volgen. Daarnaast was dit voor ons ook een opportuniteit om de wedstrijden voor vrouwen extra in de kijker te zetten.”

 

DE BRABANTSE PIJL EN SCHELDEPRIJS

De wedstrijden op woensdag, De Brabantse Pijl (7/10) en de Scheldeprijs (14/10), krijgen latere starturen en dus ook latere aankomsttijden. In Overijse zullen de Elite mannen wel nog steeds na de Elite Vrouwen finishen, maar wel minstens een uur na de voorziene aankomst van de etappe in de Giro.

Voor de Scheldeprijs tekent Flanders Classics een gelijkaardig scenario uit. De winnaar in Schoten zal door het latere startschot minstens één uur na de winnaar van de 11de rit in de Ronde van Italië gekend zijn.

DE BRABANTSE PIJL - 7/10/2020
 

  • Elite Mannen: start om 13u00 - finish omstreeks 17u40
  • Elite Vrouwen: start om 11u20 - finish omstreeks 14u20

 

SCHELDEPRIJS - 14/10/2020
 

  • Elite Mannen: start om 13u00 - finish omstreeks 17u30

Gerelateerd nieuws