Bekijk het overzicht

Jouw programma voor Ieper en Wevelgem!

24 March 2022

We kijken er al twee jaar naar uit om terug fans te verwelkomen tijdens Gent-Wevelgem.  Zondag kan het opnieuw en dat voor de allereerste keer tijdens op de Grote Markt in Ieper voor de startpresentaties. Wij zijn alvast klaar om er op 27 maart een echte koersdag van te maken. Benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens Gent-Wevelgem? Ontdek het hier!

Wat staat er op het programma voor de profs? 

Vanaf 9u20 trappen Linde Merckpoel, Tom Vandenbulcke en DJ Voltage de koersdag op gang vanop de Grote Markt in Ieper tijdens de startpresentaties van de Elite Mannen. Nadat de mannen om 10u50 onder de Mennenpoort vertrokken zijn, maken we ons op voor de startpresentaties van de vrouwen. Lotte Kopecky aanmoedigen net voor ze klaarstaat in haar klikpedalen onder de Menenpoort? Ook dat kan. Afspraak om 12u20 opnieuw op de Grote Markt met Linde, Tom & DJ Voltage.  

Niets missen van de start van de vrouwenwedstrijd? Sta op de eerste rij als de start om 13u50 gegeven wordt onder de Menepoort. 

Het profpeloton rijdt de hele dag in Flanders Fields. Blijf je in Ieper? Dan kan je je favorieten nog enkele keren aanmoedigen vanop de Grote Markt. Schreeuw Wout van Aert vooruit rond 16u20, en steek je handen in de lucht voor Lotte Kopecky die omstreeks 17u30 voorbij zal snellen. Tussendoor hoef je niets te missen van de koers, want alles is te volgen op groot scherm. 

Wat staat er op het programma voor de jeugd? 

Aangesloten bij een fanclub van een jonge favoriete renner of renster? Dan hebben we goed nieuws. Want ook de jeugdkoersen van Gent-Wevelgem kunnen weer doorgaan. De renners en rensters staan vanaf 8u30 na twee jaar van afwezigheid terug aan de start van Gent-Wevelgem.  De jeugd zal op zondag 27 maart 5 races rijden in en rond Ieper. Ze beginnen eraan om 8u30. Hun goeie vorm op de voet volgen? Check dan zeker hun start –en finishuren hieronder in detail.  

8u30: Start GP Andre Noyelle U19 Mannen t.h.v. de Menenpoort  
10u00: Start Kattekoers Ieper U23 Mannen t.h.v. de Menenpoort  
10u00: Start U17 Vrouwen – lokaal parcours in Boezinge  
11u07: Aankomst U17 Vrouwen – lokaal parcours in Boezinge  
11u45: Start U19 Vrouwen – lokaal parcours in Boezinge 
12u00: Aankomst GP Andre Noyelle U19 Mannen op de Grote Markt  
13u44: Aankomst U19 Vrouwen – lokaal parcours in Boezinge  
14u15: Start U17 Mannen – lokaal parcours in Boezinge   
14u39: Aankomst Kattekoers Ieper U23 Mannen op de Grote Markt 
16:11: Aankomst U17 Mannen – lokaal parcours in Boezinge  

Naar de finish in Wevelgem! 

Na de start in Ieper ook je favorieten naar de overwinning schreeuwen aan de finish? Dat kan. Ook in Wevelgem valt er tijdens de wedstrijden vanalles te beleven. Supporters kunnen de stembanden vanaf 10u30 opwarmen in de fanzone aan de aankomst, want daar staat een DJ klaar om de dag officiëel op gang te trapppen. Ook het Saint-Velo café op het Guldenbergplein is dan al open voor wie de eerste dorst wil lessen. Extra entertainment voorzien de jongste deelnemers van de dag omstreeks 13u. Dan kan je genieten van een loopfietsjeswedstrijd voor kinderen van 2 tot 5 jaar. 

Na een tocht door Flanders Fields wacht de finish traditiegetrouw op de Vanackerestraat in Wevelgem. Krijgen we opnieuw beslissende sprints of trekken de eenzame vluchters aan het langste eind? Om 17u kan je in de Vanackerestraat ontdekken wie Wout Van Aert opvolgd als winnaar van Gent-Wevelgem. Wie bij de vrouwen in Wevelgem de handen in de lucht mag steken zie je ruim een uur later om 18u15. Geen seconde missen van de races in Flanders Fields? Je kan beide wedstrijden volgen en de podiumceremonies volgen op groot scherm in de fanzone aan de aankomst.  

Klaar voor een wielerklassieker van formaat? Wij alvast wel. Tot in Ieper of Wevelgem! 

Gerelateerd nieuws