Bekijk het overzicht

Gent-Wevelgem Cyclo, jouw fietsafspraak met de geschiedenis!

18 December 2019

Een dag voor de profs, op zaterdag 28 maart 2020, kan jij jouw Gent-Wevelgem Cyclo fietsen. De Westhoek en het Heuvelland zijn het decor van een rit dwars door de geschiedenis van de Groote Oorlog. Een rit die jij als fietsliefhebber en wereldburger niet kan overslaan, toch?

Er zijn heel veel redenen om deze cyclo niet te missen. Gent-Wevelgem behoort tot de grootste voorjaarsklassiekers die Vlaanderen rijk is en maakt bovendien een unieke combinatie tussen wereld- en wielergeschiedenis. Dat deze tocht veel fietsliefhebbers aanspreekt, werd de voorbije jaren duidelijk. Door het groeiende deelnemersaantal zal de tocht in 2020 dan ook beperkt worden tot 7000 deelnemers.

Wie voor de langste afstand (225 km) kiest, zal De Moeren moeten trotseren. De wind heeft er vrij spel en maakt het je na een kleine 100 km al behoorlijk lastig. Voor de beklimmingen van o.a. de Monteberg en de Baneberg sluit ook de 140 km aan. Je fietst steeds meer richting volle finale, waar de Kemmelberg uitdaging nummer één is en blijft. Ook tijdens je 95 km lange tocht wordt je conditie op de meest bekende helling in het Heuvelland getest. Maar er is meer. Je rit afsluiten doe je op de halfverharde wegen van de Plugstreets Hill 63 en Christmas Truce, waar een herinnering aan de kerstbestanden van 1914 nooit ver weg is.

De kortste afstand (65 km) laat de hoogtemeters links liggen, maar dompelt je wel onder in WOI. Net als alle andere afstanden wacht je o.a. een passage onder de impressionante Menenpoort in hartje Ieper.

Wil je zeker zijn van je deelname? Dan kan je maar beter nu al inschrijven via www.gentwevelgemcyclo.be

  • David Pintens © David Pintens

Gerelateerd nieuws