Bekijk het overzicht

Flanders Classics kondigt parcours najaar aan

12 June 2020

Met De Brabantse Pijl (7/10), Gent-Wevelgem in Flanders Fields (11/10), de Scheldeprijs (14/10) en tot slot de Ronde van Vlaanderen (18/10) staan er nog 4 klassiekers van Flanders Classics op de herziene wielerkalender. De organisatie heeft besloten om de parcours wat te wijzigen in vergelijking met wat was voorzien in het voorjaar en de wedstrijden in te korten met het oog op de drukke najaarskalender die de teams te wachten staat.

Met veel enthousiasme kijkt het Flanders Classics team, net als de wielerfans, uit naar de maand oktober. Met maar liefst 4 wedstrijden in het vooruitzicht zijn de voorbereidingen nu weer volop opgestart. Zo heeft de organisatie de voorbije weken onder andere aan de parcours van de verschillende wedstrijden gesleuteld.

De korte opeenvolging van de wedstrijden op de nieuw voorgestelde kalender vraagt heel wat organisatie van de ploegen. Om teams en renners de mogelijkheid te geven voldoende rust in te bouwen tussen wedstrijden die elkaar in oktober in sneltempo opvolgen, heeft Flanders Classics in overleg met verschillende teams besloten de afstand van z’n wedstrijden licht in te korten.

Voor Gent-Wevelgem gaat het om een beperkte inkorting van de totale wedstrijdafstand, waarbij de klassieke sleutelpunten in de finales bewaard blijven: 238 km Elite Mannen en 142 km Elite Vrouwen. Zoals voorzien gaan zowel Elite Mannen als Elite vrouwen ook op 11 oktober voor het eerst in de geschiedenis van deze klassieker van start in Ieper. Wel wordt voor het parcours van de mannen de passage over Frans grondgebied volledig geschrapt. Daardoor verdwijnen er ook enkele hellingen, zoals Catsberg, Zwarte Berg en Vert Mont, en dus een pak hoogtemeters uit het parcours. Om de wedstrijd toch van de nodige schifting te voorzien, wordt daarom een extra passage op de Kemmelberg in het parcours opgenomen. Ook de Plugstreets en de Moeren blijven onderdeel van het wedstrijdverhaal.

Het parcours van de Elite Vrouwen blijft grotendeels ongewijzigd. De Scherpenberg en Vidaigneberg worden de eerste twee beklimmingen onderweg, met de Kemmelberg als slothelling waarna er nog 35 km resten tot de finish op de Vanackerestraat in Wevelgem.

Flanders Classics werkt momenteel, onder voorbehoud van de Covid-19 maatregelen, verder aan de voorbereidingen van z’n uitgestelde wedstrijden. Het is nu al uitkijken naar 11 oktober en het startschot van Gent-Wevelgem in Ieper.

Foto (c) Photonews

 

Gerelateerd nieuws