Bekijk het overzicht

Belgische en Franse wildcards strijden mee in Gent-Wevelgem 

26 February 2020

Met 25 zijn ze, de teams die op zondag 29 maart de 82e editie van Gent-Wevelgem in Flanders Fields bij Elite Mannen zullen kleuren. Alle 19 UCI WorldTeams tekenen present aan de start in hartje Ieper en krijgen het gezelschap van 6 UCI ProTeams, waarvan vier met wildcard. Op de Vanackerestraat in Wevelgem zal worden uitgemaakt wie Alexander Kristoff zal opvolgen.

Alle 19 WorldTour-teams zullen aanwezig zijn en dus ook UAE Team Emirates dat vorig jaar met Alexander Kristoff mocht zegevieren. De Belgische teams Deceuninck – Quick-Step en Lotto Soudal, dat sinds deze winter voormalig winnaar Degenkolb (2014) in de rangen heeft, ontbreken niet. Ook Team CCC, de ploeg van ex-winnaar Greg Van Avermaet (2018), en BORA hansgrohe, het team van mederecordhouder Peter Sagan, maken zich klaar voor de Moeren, de Plugstreets en de Kemmelberg.

De 19 UCI WorldTeams krijgen het gezelschap van 6 UCI ProTeams. Twee van hen waren al zeker van hun deelname dankzij hun positie op de Worldranking eind 2019: Total Direct Energie en Circus – Wanty Gobert. Verder mogen er nog vier ProTeams dankzij een wildcard aansluiten voor een tocht door het landschap van de Groote Oorlog. Drie ervan zijn Belgisch: Alpecin – Fenix, Bingoal – Wallonie Bruxelles en Sport Vlaanderen – Baloise. De laatste wildcard gaat naar de Franse ploeg B&B Hotels - Vital Concept.

Gent-Wevelgem kan dus naar goede gewoonte rekenen op een sterk deelnemersveld dat de strijd met het historische parcours, de Plugstreets en de wind zal aangaan. Wie benieuwd is naar de opvolger van Kristoff moet nog even geduld hebben. De namen van de deelnemers worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws