Mobiliteit

Gent-Wevelgem 2019: hoe komt u er ?

DEINZE: start: Markt WEVELGEM: aankomst: Vanackerestraat. Voor de aankomst in Wevelgem verwijzen we graag de site van gemeente Wevelgem, waar je alle info in detail vindt: www.wevelgem.be/gentwevelgem

Deinze:
Wie rond de Markt of in het centrum van Deinze woont, komt best te voet naar de start. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig.

Bovendien ligt het treinstation van Deinze op slechts 15 minuten wandelen van de start van Gent-Wevelgem voor elite heren. Wie met de trein naar Deinze wenst te komen, kan nadien dus te voet naar de startzone wandelen.

Wevelgem:

Wie in het centrum woont , komt best te voet naar de aankomst. Het treinstation ligt ook op 5 minuten wandelen voor wie het openbaar vervoer verkiest.

 

Snel en goedkoop naar Gent-Wevelgem gaan, doet u met de fiets.

Deinze:

Info over extra fietsenstallingen nog niet beschikbaar.

Gevaarlijk gestalde fietsen worden om veiligheidsredenen verwijderd.

Het station van Deinze beschikt over fietsenstallingen zonder toegangscontrole.

Wevelgem:

Er wordt een tijdelijke, extra fietsparking gebouwd op het "Grotplein", in de schaduw van de kerk (en 300 m van de aankomst). Spandoeken zullen er voor zorgen dat u deze stalling zal vinden. Opgepast: de fietsenstallingen ter hoogte van caf├ęs "Alfa" en "De Mythe" worden om veiligheidsredenen tijdelijk verwijderd tijdens de wedstrijd.

Deinze:

Aan het station van Deinze vertrekken verschillende bussen met een halte aan de Markt in Deinze.

Bus 81 (Zottegem – Gavere – Deinze) vertrekt aan de halte Deinze Station, perron 1 en rijdt via > Deinze Gezellelaan > Deinze Gentpoortstraat Grammat > halte Deinze Kerkhof. De halte Deinze Kerkhof ligt op een kleine 400 meter van de Markt.

Bus 77 (Beervelde – Lochristi – Gent – Deinze Kerkhof) vertrekt eveneens aan de halte Deinze Station, perron 1 en rijdt via > Deinze Gezellelaan > Deinze Gentpoortstraat Grammat > halte Deinze Kerkhof. De halte Deinze Kerkhof ligt op een kleine 400 meter van de Markt.

Bus 87 (Deinze – Aalter – Maldegem Markt) doet exact dezelfde route als bus 81 en bus 77.

Tijdens Gent-Wevelgem gelden alle normale vervoerbewijzen, zoals abonnementen of een Lijnkaart. Alle informatie en dienstregelingen vindt u op www.delijn.be.

Wevelgem:

Er zijn verschillende busdiensten actief, detail info kan u opvragen via http://www.wevelgem.be/leefomgeving/mobiliteit/openbaar-vervoer/bus

 

Deinze:

Vanuit station Gent-Sint-Pieters kan u op een kwartier tijd met de trein naar Deinze reizen.

In het station van Deinze heeft u vervolgens de mogelijkheid om bus 81, 77 of 87 te nemen tot aan de halte Deinze Kerkhof, op 400 meter van de Markt. Of u kan te voet, met een wandeling van hooguit 15 minuten, naar de startplaats gaan.

Alle informatie en dienstregelingen vindt u op www.detrein.be

Wevelgem:

Wevelgem ligt op de spoorlijn Kortrijk-Ieper-Poperinge, en is vlot bereikbaar. Een extra troef is de wandelafstand tot de aankomst ( 5 minuten).

Parkeren omgeving Station Deinze

Er is ruime ( betalende) parkeergelegenheid in de omgeving van het station.

Via http://www.b-parking.be/info/nl/mycarpark/211-deinze vind je alle info terug. 

Parkeren op bepaalde plaatsen/parkings in de buurt van de koerssite verboden? Checken of de parkings die dag toegankelijk zijn!

Parking Station, Stationsstraat, Wevelgem

  • 50 plaatsen
  • op wandelafstand van de aankomst (5 minuten)

Parking Nieuwe Markt, Stationsstraat, Wevelgem

  • 120 plaatsen
  • op wandelafstand van de aankomst (10 minuten)

 

Info over extra rolstoelgebruikers nog niet beschikbaar.