Bekijk het overzicht

Grote teams present tijdens 10e editie Gent-Wevelgem voor vrouwen

11 February 2021

Geen enkel topteam wil de 10e editie voor vrouwen op zondag 28 maart missen. En dus zullen de 9 UCI Women’s WorldTeams vergezeld door 15 UCI Women’s Continental Teams aan de Menenpoort in Ieper verzamelen. Eén van die 24 teams heeft dus de winnares van Gent-Wevelgem 2021 in zijn rangen.

Team SD Worx, de ploeg van wereldkampioene Anna van der Breggen en de winnares van vorig jaar Jolien D’hoore, staat dit jaar aan de start als ploeg van het hoogste niveau. Het team neemt het onder andere op tegen Liv Racing, de nieuwe omgeving van de 2020 runner-up Lotte Kopecky. Ook Ale’ BTC Ljubljana, ploeg van de winnares van 2018 Marta Bastianelli, Canyon//SRAM Racing, Trek-Segafredo en het Spaanse Movistar Team Women, dat deze winter Annemiek van Vleuten binnenhaalde staan aan de start. Verder in het rijtje van de WorldTeams kunnen we rekenen op de aanwezigheid van FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope, Team DSM en Team BikeExchange.

Naast de 9 UCI Women’s WorldTeams zullen dus ook 15 UCI Women’s Continental Teams aan de start verschijnen. Eén daarvan is Ceratizit – WNT Pro Cycling Team, het team van tweevoudig winnares Kirsten Wild (2013, 2019) en Lisa Brennauer die vorig jaar het laatste plekje op het podium wist te versieren. Ook aan de start: Valcar Travel & Service, Lotto Soudal Ladies, Parkhotel Valkenburg, Team Tibco – Silicon Valley Bank en A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team.

Daarnaast zullen Bingoal Casino – Chevalmeire en Doltcini - Van Eyck – Proximus Continental Team de strijd om de winst aangaan. Net als het nieuwe Jumbo – Visma Women Team van Marianne Vos en Ciclismo Mundial, het Belgische team dat heel wat topveldrijdsters samen laat koersen op de weg. En ook Multum Accountants Ladies Cycling Team, Team Rupelcleaning – Champion Lubricants, NXTG Racing, Drops – Le Col Supported by Tempur en Hitec Products zullen deel uitmaken van de jubileumeditie op 28 maart.

Zo belooft ook editie nummer 10 weer een spektakel te worden dankzij de aanwezigheid van alle topploegen. Wie Jolien D’hoore op de Vanackerestraat in Wevelgem opvolgt, komen we op 28 maart te weten. De rensters die om de zege zullen strijden, worden later bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws