Bekijk het overzicht

Belgische, Franse en Nederlandse wildcards strijden mee op zondag 31 maart

4 February 2019

Alle 18 WorldTour-teams, met onder andere BORA-hansgrohe van titelverdediger Peter Sagan, het CCC Team en Trek-Segafredo van ex-winnaars Greg Van Avermaet en John Degenkolb en de Belgische WoldTour ploegen Deceuninck – Quick-Step en Lotto Soudal maken zich klaar voor de Moeren, de Plugstreets en de Kemmelberg.
7 teams sluiten aan voor een tocht door het landschap van de Groote Oorlog, waaronder vier Belgische ploegen: Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Gobert Cycling Team, Corendon-Circus en Wallonie Bruxelles. Drie ploegen uit onze buurlanden vervolledigen de lijst: Direct Energie en Cofidis, Solutions Crédits vertegenwoordigen Frankrijk en de laatste wildcard gaat naar de oranjehemden van Roompot-Charles.
Gent-Wevelgem kan dus rekenen op een sterk deelnemersveld dat de strijd met het historische parcours en de wind zal aangaan. Wie benieuwd is naar de namen die Peter Sagan in Wevelgem van een vierde overwinning en dus record kunnen houden, moet nog even geduld hebben. Meer informatie over de deelnemers die de teams selecteren, wordt later bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws