Ga direct naar de inhoud
Zondag 26 Maart 2017
79e Gent-Wevelgem
Nog 68 Dagen

Elite women

Chantal Blaak rondt solo knap af en wint Gent-Wevelgem 2016

27 Maart 2016

De Nederlandse Chantal Blaak (Boels-Dolmans) heeft zondag Gent-Wevelgem, met start in Ieper en aankomst na 113,7 km te Wevelgem, op haar naam geschreven. Ze zette op 15 km van de finish een solo op die ze afrondde. In de sprint voor de tweede plaats was de Duitse Lisa Brennauer sneller dan de Nederlandse Lucinda Brand. Jolien D'hoore was beste Belgische op een achttiende plaats.

Gent-Wevelgem: voor en door vrouwen.

23 Maart 2016

Paaszondag wordt een wielerhoogdag in Vlaanderen. Niet alleen omwille van het feit dat de organisatoren van Gent-Wevelgem uitpakken met een nooit eerder vertoond wielerfeest: zeven wedstrijden op één dag. Maar ook omdat één van die koersen – de wedstrijd voor vrouwen, een proef die deel uitmaakt van de prestigieuze WorldTour – volledig wordt geleid door dames.

Wereldtop dames in Gent Wevelgem

06 Maart 2016

De organisatoren van Gent-Wevelgem krijgen in hun vrouwenwedstrijd de absolute wereldtop aan de start. Zo komt Boels-Dolmans aan de start met wereldkampioene Lizzi Armitstead aan het hoofd van een ploeg die verder een topper als Chantal Blaak in de rangen heeft.

De nieuwe UCI Women's WorldTour!

06 Januari 2016

De Wereldbeker voor vrouwen is niet meer, vanaf 2016 is er de UCI Women's WorldTour en daar maakt Gent-Wevelgem ook deel van uit. Voor de allereerste keer gaan ook de vrouwen dus op het hoogste niveau de strijd aan.

Laatste editie

 1. 1 Chantal Blaak
 2. 2 Lisa Brennauer
 3. 3 Lucinda Brand

Overwinningen per land

 1. 1 3 overwinningen
 2. 2 1 overwinning
 3. 3 1 overwinning
   nog 68 dagen en het is zover!
   Flanders Classics